top of page
  • Foto van schrijverBregje

Ontgifting - de kinesiologische detox


Elke dag staan we bloot aan toxische stoffen. Voeding, straling (Wi-Fi), medicijnen, make-up, maar ook emoties kunnen ons lichaam toxisch belasten. Het gaat meestal om kleine hoeveelheden, maar deze bouwen wel op en kunnen uiteindelijk je endocrien stelsel verstoren. Het endocrien- of hormoonstelsel is het orgaansysteem dat je hormonale huishouding regelt. In het menselijk lichaam wordt het hormoonstelsel aangestuurd door de hypofyse, een deel van de hersenen.


Welke klachten kun je krijgen van een overbelast systeem door een te veel aan toxische stoffen?


Veel klachten en ziektes zonder duidelijke oorzaak kunnen het gevolg zijn van het overmatig aanwezig zijn van giftige stoffen in je lichaam. Dit ontstaat als je lever, darmen, longen, huid en nier de hoeveelheid stoffen niet meer kan verwerken en er dus teveel in je lichaam achterblijft.

Overmatig en stinkend transpireren, traanogen, gewrichtspijn, acne, koorts, pigmentvlekken, nier-, gal-, blaasstenen, jicht, aderverkalking, chronische ontstekingen kunnen tekenen zijn dat het tijd is voor een detox.


Hoe kun je je lichaam reinigen van giftige stoffen?


Mensen vasten al eeuwen in bepaalde periodes van het jaar. Tegenwoordig is een sapkuur ook heel populair. Met kinesiologie kun je ook ontgiften. Daarbij buigen we ons over de vraag: Waarom ruimt jouw lichaam niet voldoende op?


In de behandeling wordt jouw lijf gestimuleerd het natuurlijk ontgiftingsproces verder zelf weer op te pakken. We kunnen daarnaast ook kijken welke tekorten of overschotten van macro en micro nutriënten je lijf heeft. Er wordt dan in kaart gebracht of je teveel of juist te weinig koolhydraten, vezels, vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen binnen krijgt. Dit kan helpen bij verschillende ziektebeelden maar bijvoorbeeld ook als je graag gewicht wilt verliezen of juist wat in gewicht wil aankomen.


Regelmatig kinesiologisch detoxen helpt je gezondheid en emoties in evenwicht te brengen. Vage klachten kunnen hierdoor verminderen.
11 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page