top of page

Waarom wil ik dat iedereen mij aardig vindt?


Dit is een universeel thema: Hoor ik er wel bij? Wordt ik wel gezien? Dit komt omdat het voor een mens, vroeger, gunstig was om bij de groep te horen. Dit vergrootte je overlevingskansen namelijk aanzienlijk in de oertijd.


Misschien cijfer jij jezelf wel weg om een ander tevreden te houden. Dat is prima, zolang jij er zelf geen last van hebt. Maar realiseer je: elke keer dat jij ja zegt tegen een ander, zeg je néé tegen jezelf. Dat is een onbewust mechanisme omdat het je ooit geholpen heeft. Jouw brein denkt dat het in elke situatie toegepast moet worden, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.

Je mag best nee zeggen als je baas vraagt of je kunt overwerken maar je hebt al plannen. En je hoeft niet naar een verjaardag als je geen energie hebt. Maar dit ook daadwerkelijk doen, kan heel erg lastig zijn als je vanuit een onbewust programma reageert.Kinesiologie kan hier heel goed bij ondersteunen. Eerst gaan we uitzoeken wat er achter het gedrag zit. Is er daadwerkelijk een gebeurtenis waardoor je in dit gedrag bent gaan vertonen? Ben je wel blij met jezelf? Of zoek je compensatie hierin van andere mensen? Het is niet gezegd dat dit met 1 behandeling over is. Wel zou je na een behandeling of 3 verschil mogen gaan merken. De oorzaak van jouw probleem kan zich namelijk op verschillende gebieden bevinden waardoor je elke keer een laagje dieper graaft en dichter bij de essentie komt. Jouw essentie. En die maakt het niet uit wie jou aardig vindt, als je maar blij bent met jezelf!

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page