top of page

Wie ben ik?

- Worden wie je bent? Ik help jou in je zoektocht naar je essentiële ik -

Ja, wie ben ik? Wat is mijn essentiële ik? Ik was het zelf al jaren kwijt. Het duurde ook best wel even voor ik mijzelf weer terug vond.

 

Er was een moment in mijn leven dat ik goed vast zat. In een hypotheek, een baan die geen voldoening gaf, maar wel heel veel stress. Met 2 kleine kinderen en een huilbaby. Ik liep helemaal vast. Mijn lichaam protesteerde aan alle kanten.

 

Ik ben Bregje (1978). Na een moeizame schoolperiode ging ik Frans studeren. De taal van de liefde. Tijdens mijn studie vertrok ik naar Amiens om daar aan de universiteit te studeren, daarna werkte ik een jaar in een hotel in Nice.

Weer in Nederland ontmoette ik Sebas en werd moeder van 3 kinderen. Zij bleken alle drie hoogbegaafd te zijn. Voor mij ook een ontdekkingstocht en ontmoeting met mijn eigen intelligentie. Iets waar ik tot dan toe altijd aan getwijfeld had.

In 2015 vertrokken we vrij spontaan naar Bonaire om daar te wonen en te werken. Ik leerde er Papiaments en verdiende de kost als tourguide. Het leven was simpel en eenvoudig. The island life!

Terug in Nederland belandde ik weer in een oud patroon van niet uitdagend werk en sleur. In 2020 stond de wereld ineens op zijn kop door de pandemie. Het thuisscholen en de combinatie met een kantoorbaan bleek voor mij niet te werken. Ik besloot mijzelf om te scholen. Werk te gaan doen waar mijn hele wezen gelukkig van wordt. Ik ging kinesiologie studeren! Ik werd door het studeren uitgedaagd op een heleboel vlakken. De diversiteit in technieken en afwisseling met cliënten blijft mijn brein prikkelen. Iedereen komt met zijn eigen verhaal en samen puzzelen we naar een oplossing. Ik ben dus nooit uitgeleerd.

Op persoonlijk vlak werd ik steeds uitgedaagd een stukje verder buiten mijn comfortzone te gaan. Zo verlegde ik mijn eigen grenzen dus ook nog continu. Dat deed soms pijn en ik vond dat ook heel spannend. Maar als ik het niet deed, bleef ik stil staan en zou ik mijzelf dus niet verder kunnen ontwikkelen. 

Inmiddels ben ik afgestudeerd als Psychosomatisch kinesioloog, maar blijf ik verbonden aan Welkin Kinesiologie College als docent. Prachtig om mijn passie voor het vak door te geven aan de studenten!

In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door in mijn moestuin. Ook daar ben ik nooit uitgewerkt. Ik hou ervan om te wroeten in de aarde. Dit zorgt ervoor dat ik ook letterlijk mijzelf kan gronden. In contact staan met de natuur brengt mij ook weer terug naar mijn essentie. Elk seizoen brengt iets anders mee. Ik sta dan ook graag stil bij de jaarfeesten en eer zo de cyclus van de natuur.

Ik hoop je snel te zien, 

Liefs Bregje

Bregje van Hemert - Be Bright Kinesiologie 4 -Kim Tukker Fotografie.jpg

Wie mij beter kent weet dat....

 • Ik 7 verschillende talen spreek, waaronder Papiaments. Tegenwoordig kan ik dus ook met een spiertest uitzoeken wat jouw lijf te vertellen heeft en spreek nu dus letterlijk ook lichaamstaal. Dat is dan nummer 8. Om mijn kinderen te helpen en te kunnen overhoren heb ik nog een cursus Latijn en Grieks gedaan.

 • Ik een schooltijd heb gehad waar mijn potentie niet werd gezien. Ik paste totaal niet in het systeem en liep vast. Compleet gefrustreerd en heel boos maakte ik de middelbare school af. Studeren ging me ook niet persé goed af. Ik voelde me heel dom.

 • Ik al sinds 2000 met Sebas samen ben en wij 3 kinderen hebben uit 2005, 2008 en 2013. Zij zijn alle drie hoogbegaafd en in ons gezin geeft dat een uitdaging op school. Mijn kinderen zijn namelijk niet geïnteresseerd in de stof die in het curriculum zit. We zoeken hierin dagelijks een goed evenwicht.

 • Ik mijn eigen hoogbegaafdheid pas ontdekte in 2009. Mijn 1e kind  maakte hetzelfde mee als ik en liep vast op school. Hij bleek hoogbegaafd te zijn. Ik worstel nog steeds regelmatig om mijn eigen intelligentie onder ogen te zien. Ik leer anders, dus soms valt mijn kwartje op een andere manier.

 • Ik in 2015 vrij spontaan met mijn gezin naar Bonaire vertrok. Het was een unieke kans voor mijn man om daar te gaan werken. We lieten letterlijk huis en haard achter om deze in te wisselen voor een ventilator en een airco.

 • Om op Bonaire in de tourbus te mogen rijden, ik mijn groot rijbewijs gehaald heb. Ik zou dus een vrachtwagen of touringcar mogen besturen. Ik heb ook een motorrijbewijs gehaald voor onze eilandbrommer.

 • Ik naast heel veel stressbanen ook heel veel bijzondere banen heb gehad: Geurtester (letterlijk producten besnuffelen), tourguide (waarbij ik een bus vol toeristen vertelde over de rijke historie van Bonaire), museumbegeleider, naaister van historische kostuums, hoofdkassier (waarbij dagelijks miljoenen door mijn handen gingen) en host bij de Top 2000.

 • Ik een hoofd heb dat zelden stil is. Het heeft continu ideeën en inspiratie. Tot focus komen duurt soms even.

 • Ik 2 zwarte katten heb, Eve en Flow, naar het nummer Even Flow van Pearl Jam.

 • Ik geloof in de kracht van de natuur. Ik zal bij hoofdpijn dus niet meteen een paracetamol pakken. Ik probeer het eerst op een lichaamsvriendelijke manier op te lossen. Omdat mijn lijf dat gewoon fijn vindt. Acupressuurpunten masseren of bepaalde kruidenthee zetten. Als het niet anders kan sta ik zeker achter de reguliere geneeskunde.

 • Ik meer dan 100 planten in huis heb en minstens net zo veel kristallen.

 • Ik nog steeds aan mijzelf werk. Sommige thema’s moeten gewoon dieper uitgewerkt worden. De dag dat ik behandeld ben en de dag erna moet ik nauwelijks iets inplannen. Ik voel mij dan echt belabberd. Na de 2e dag merk ik steevast dat er ruimte is gekomen en ik weer verder vooruit kan.

 •  Ik hou van: woordgrappen, de maan, kristallen, Eddie Vedder, het bos, mijn moestuin, Fleetwood Mac, wroeten in de aarde, diepe gesprekken, zwarte katten, spiritualiteit en verbinding, kapsalon en Turkse pizza, regen, Chris Cornell, snoeiharde gitaren, Brad Pitt, kattenfilmpjes, de MCU en Harry Styles. Kortom, ik ben niet makkelijk in een hokje te plaatsen.

Vrouw,  51 jaar

"Ik wist niet goed wat ik wilde met mijn werk. Na de behandelingen voelde ik mij meer ontspannen. Ik kon beter bij mijzelf blijven. Ik kan aan mijn doelen werken en ik merk ook echt resultaat. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik ga solliciteren!"

Jongen, 16 jaar

"Ik had problemen op school. Na de behandelingen merkte ik dat ik minder stress kreeg van school. Ik ga opgewekter van huis en kom minder vermoeid thuis. Mijn cijfers gaan ook langzamerhand omhoog omdat ik rustiger mijn toetsen kan maken."

Vrouw, 38 jaar

"Ik zat in een fikse burn-out. Met Bregje werkte ik stap voor stap aan mijn stress oorzaken. Dat was soms best lastig om onder ogen te zien. Ik moest het echt anders gaan doen. Stap voor stap ga ik vooruit."

Twijfel je nog? In een gratis kennismakingsgesprek bespreken we hoe ik jou kan helpen

Bregje van Hemert - Be Bright Kinesiologie 3 - Kim Tukker Fotografie.jpg
20230406_133630_edited_edited.jpg
bregje praktijk zakelijk-4_edited_edited.jpg
pexels-e-pro-1573236.jpg
IMG-3942.jpg
bottom of page